HK Audio Sonar

The Modern Art Of

ACTIEVE LUIDSPREKER VOOR ENTERTAINERS, DJS, BANDS, CLUBS, FITNESS EN FEESTEN

Baanbrekende technologie, ultramoderne ontwikkelingstools en geavanceerde productiemethoden – combineer al deze factoren met tientallen jaren audio-expertise, en er kunnen heel bijzondere dingen gebeuren. Dat is precies wat er gebeurde met onze nieuwe SONAR-luidsprekerfamilie – het is de eerste in zijn soort die geluid van hoge kwaliteit en een hele catalogus met professionele functies levert tegen een betaalbare prijs.

Met drie elegante, multifunctionele full-range modellen en een krachtige subwoofer, levert de SONAR-familie een breed scala aan deskundige oplossingen voor een verscheidenheid aan toepassingen – van gemakkelijk te transporteren spraakversterking tot professionele podiummonitoring en krachtige band-PA’s.

Intuïtieve bediening via kleurendisplay

De ingebouwde digitale mixer op de Xi-modellen biedt twee kanalen voor microfoon- of lijnsignalen en een AUX-kanaal voor analoge en Bluetooth 5.0-signalen. Het kan zelfs beide signalen tegelijkertijd ontvangen! De Mix Out wordt gebruikt om signalen door te sturen naar extra luidsprekers, of kan worden gebruikt als bron voor live-opnames.

Elk van de drie kanalen heeft zijn eigen speciale volumeregelaar en een rijkelijk uitgeruste 3-bands EQ. Bovendien zijn er drie geluidsmodi beschikbaar (Live, DJ, Monitor) en een preset voor gebruik in combinatie met de SONAR-subwoofer.

De mixer is uitgerust met een hoofdbediening om het algehele volume aan te passen en het DSP-menu te bedienen.

Bluetooth TWS

Met Bluetooth TWS (True Wireless Stereo) is stereo-audiostreaming via twee SONAR Xi-modellen een fluitje van een cent. Twee gekoppelde SONAR Xi-luidsprekers kunnen zelfs tegelijkertijd op afstand worden bediend via de Remote-app.

SONAR REMOTE-app

De SONAR REMOTE app voor iOS en Android tablets en smartphones is zoveel meer dan alleen een afstandsbediening voor de ingebouwde digitale mixer. Hiermee kunt u alle instellingen en functies van de SONAR Xi-modellen bedienen, inclusief de parameters van de 3-bands EQ voor elk kanaal. U kunt ook scènes opslaan om regelmatig gebruikte presets op aanvraag beschikbaar te maken, zoals aanpassingen aan veelgebruikte microfoons, aangepaste SONAR Xi-setups of basisconfiguraties voor verschillende locaties.

Alle instellingen die in de app worden gewijzigd, worden tegelijkertijd weergegeven in het SONAR Xi-luidsprekerdisplay en vice versa! Beide schermen worden in realtime gesynchroniseerd.

CARDIOID PRINCIPE

Het cardioïde principe heeft alles te maken met het opheffen van frequenties die naar achteren worden uitgestraald. Terwijl midden- en hoge frequenties in gerichte patronen kunnen worden uitgestraald, zijn lage frequenties bolvormig. Dit leidt vaak tot een onaangename overdaad aan lage bas op en achter het podium. Ook stellen organisatoren steeds meer precieze eisen aan de geluidsverdeling, bijvoorbeeld in feesttenten en stedelijke podia.

De SONAR 115 SUB D voldoet aan alle eisen, zowel mechanisch als akoestisch, om snel en eenvoudig effectieve cardioïde setups te realiseren, waardoor de lage bas die naar achteren wordt uitgestraald tot wel 30 dB wordt verminderd! Dit maakt het optreden op het podium niet alleen veel relaxter, het resulteert ook in een beter geluid, omdat microfoons geen ongewenste lage frequenties meer oppikken.

Een tweede SONAR 115 Sub D kan worden gebruikt om het geluidsdrukniveau in het basbereik te verhogen. De klassieke full-stack opstelling (links afgebeeld) met twee naar voren geprojecteerde subwoofers verhoogt de geluidsdruk met niveau 3 dB in alle richtingen. Maar wat de SONAR 115 Sub D zo speciaal maakt, zijn de cardioïde mogelijkheden. Het heeft twee speciale presets waarmee je een cardioïde setup kunt configureren (rechts weergegeven), waarbij de onderste sub naar achteren projecteert, zonder dat er ingewikkelde berekeningen of tijdcorrectie nodig zijn.

Om dit te doen, richt u eenvoudig de onderste SONAR-sub naar achteren en selecteert u de Cardioid Rear-preset, en richt u de bovenste sub naar voren, waarbij u de Cardioid Front-preset selecteert. Nu kunnen beide subs perfect samen spelen zonder verdere aanpassingen.

Sonar – 110XI

Sonar – 112XI

Sonar – 115XI

Sonar – 115 Sub D

Direct bestellen??

Vraag vandaag nog uw offerte aan

info@musicandgig.com