HK Audio Linear 7

Networked Audio Precision

NETWERK AUDIO PRECISIE

Al meer dan 25 jaar vertegenwoordigen LINEAR-luidsprekers de superieure prestatieklasse binnen het HK Audio-assortiment. Met hun professionele bediening, nauwkeurige resolutie en hoge geluidsdrukreserves zetten ze de maatstaf voor wat mogelijk is in hun klasse. De LINEAR 7-serie gaat nu een grote stap verder: krachtige DSP’s en geavanceerde netwerkintelligentie zorgen niet alleen voor nauwkeurigere audiokenmerken, maar ook voor een efficiëntere workflow en een hele reeks extra krachtige functies.

HET NIEUWE IN AUDIOTECHNOLOGIE

LINEAR 7 is bewust gebaseerd op het uiterlijk en de bewezen robuuste mechanica van de LINEAR 5-serie, met specifieke verbeteringen aan de kastdetails. Zowel technisch als akoestisch vertegenwoordigt de LINEAR 7-luidsprekerfamilie een volledig nieuwe ontwikkeling. De generatie hoogwaardige luidsprekers en drivers, speciaal ontworpen hoorns, krachtige Pascal Class-D eindversterkers, FIR-filtering en het nieuwste, uitzonderlijk krachtige DSP-platform met converters met hoge resolutie maken de LINEAR 7-familie allemaal tot een akoestisch nauwkeurig gereedschap voor veeleisende toepassingen.

CARDIOD IN PRAKTIJK

Terwijl gemiddelde en hoge frequenties van nature directioneel zijn, zijn lage frequenties sferisch. Dit leidt vaak tot een onaangename overdaad aan lage bas op en achter het podium. Een nog ernstiger probleem is dat het voor organisatoren van evenementen steeds gebruikelijker wordt om precieze specificaties te stellen voor de geluidsdistributie. In het basbereik kan dit alleen worden bereikt met cardioïde technologie. De 18″ Linear 7 Subwoofer voldoet daarmee aan alle eisen om snel en eenvoudig effectieve cardioïde opstellingen te realiseren, zowel mechanisch als met de beschikbare filtersets.

AANSLUITINGEN, BEDIENINGEN EN AFSTANDSBEDIENING

1.

Naast de analoge, gebalanceerde signaalingangen en -uitgangen bieden alle LINEAR 7-modellen professionele EtherCon-verbindingen. Alle apparaten in het systeem kunnen in serie worden geschakeld in een keten (daisy chain).

2.

De full-range en multifunctionele modellen kunnen vooraf worden ingesteld afhankelijk van het type gebruik (stand-alone, als monitor of in combinatie met een subwoofer). De subwoofer maakt het gemakkelijk om Cardioid basopstellingen te maken met behulp van de Cardio 1:1 en Cardio 2:1 presets.

3.

De XLR-signaaluitgang met het label “DSP Out” biedt een netwerkinterface voor het integreren van een extra actieve luidspreker die oorspronkelijk niet netwerkcompatibel is. Dit kan onafhankelijk worden geregeld in zijn volume, filtering, begrenzing en vertraging. LINEAR 7 mid/high units kunnen bijvoorbeeld worden bediend met LINEAR subwoofers, of LINEAR 5 LTS met de L7 118 Sub A subwoofer op hetzelfde netwerk.

4.

Een PowerCon-aansluiting verbindt de speaker met het lichtnet. De L7 118 Sub A subwoofer biedt een tweede PowerCon-aansluiting voor elegante stroomkabels in systemen. De ultramoderne breedbandvoedingen van de LINEAR 7-luidsprekers kunnen worden gebruikt op alle spanningen tussen 90 en 260 volt en stabiliseren de voedingsspanning betrouwbaar, zelfs bij gebruik op stroomgeneratoren.

DSP BESTURINGSSOFTWARE

Uitgebreide afstandsbediening
Tot voor kort maakte alleen de prijsklasse van het grote touringsysteem het mogelijk om elke mid/high unit, elke bas en elke podiummonitor centraal vanuit de FoH-positie aan te sturen. Nu, met de LINEAR 7-reeks, kan deze moderne en zeer efficiënte workflow ook worden bereikt in professionele puntgeluidsbronnen van het hoogste niveau. Elke afzonderlijke LINEAR 7-luidspreker op het netwerk is centraal toegankelijk via Mac of pc, en het volume, EQ, begrenzing, vertraging en polariteit kunnen tot in detail worden geregeld.

DSP-OUT

Een extra speciale functie die alleen beschikbaar is bij de LINEAR 7-reeks, is dat een extra, niet-netwerkcompatibele actieve luidspreker (bijv. Uit de LINEAR-serie) via DSP-Out in het netwerk kan worden geïntegreerd en vervolgens alle parameters afzonderlijk op afstand kan worden bediend . Dit zorgt ervoor dat bestaande infrastructuur zowel zijn waarde als zijn toekomstige levensvatbaarheid behoudt.

Een volledig parametrische 10-bands EQ, hoogdoorlaatfilter, laagdoorlaatfilter, vertraging, polariteit en begrenzing zijn onafhankelijk beschikbaar voor zowel de luidsprekers als de DSP-Out.

LINEAR 7 – 110XA

LINEAR 7 – 112XA

LINEAR 7 – 112FA

LINEAR 7 – 115FA

LINEAR 7 – 118 SUB A

Direct bestellen??

Vraag vandaag nog uw offerte aan

info@musicandgig.com