HK Audio

The Soundmakers!

Duurzaamheid, mileu en mensen

 

Belangrijke redenen om voor HK Audio te kiezen.

Als we naar HK Audio kijken (of luisteren) dan is de hoge geluidskwalitiet niet de enige reden waarom wij dit merk als absoluut A-merk beschouwen.
Onze gedachten is dan ook, als dit merk minstens gelijkwaardig is aan andere gerenommeerde A-merken welke gezamelijk al veel concurrenten achter zich laten, op welke extra punten steekt HK Audio er nog verder met kop en schouder bovenuit?

Uiteraard gooit HK Audio al jaren hoge ogen op items als ROI, gebruiksgemak, service, innovatie en flexibiliteit, echter wil ik iedereen eens meenemen in een aantal zaken die in onze industrie op audiosysteem-gebied vaak onderbelicht blijven.

 

HK Audio. Één van de duurzaamste merken ooit.

Made in Germany, bouwkwaliteit dat staat als een huis. Elke houten speakerkast wordt 100% in de eigen fabrieken in Duitsland gebouwd, en staat dus garant voor een zeer lang leven. Het komt bij ons voor dat wij service uitvoeren (en dus ook nog kunnen) op speakersystemen van HK Audio die al zo’n 25 jaar probleemloos meegaan.
Dit komt doordat het geloof dat duurzaam ondernemen met het gereedschap dat je gebruikt beter is voor jouw omgeving én onderneming. Resultaat is dat de kapitaalvernietiging en milieubelasting minimaal wordt doordat de levenscyclus van deze speakers extreem lang is ten opzichte van andere speakersystemen.

 

Milieu en klimaat.

Groen, groener, groenst, zo zien wij graag onze planeet.
Natuurlijk helpt een lange levenscyclus met de vermindering van de milieubelasting maar daar begint HK Audio pas.
HK Audio voert als statement de verantwoording te dragen om continue enige belasting op het milieu waar mogelijk te reduceren. Dit statement staat dan ook als een paal boven water als we alleen al een kleine greep doen uit de feiten.

– Continue afvalreductie proces. HK Audio reduceert hun afvalstromen door te hergebruiken, en wat niet recyclebaar is gewoonweg niet toe te passen. Indrukwekkende resultaten hiervan zijn bijvoorbeeld het wegnemen van het gebruik van traditioneel (niet herbruikbaar) piepschuim als transport bescherming in de verpakking van de houten speakers. Voor die verpakking en bescherming wordt een eigen gifvrij gerecycled karton gebruikt wat door slim ontwerpen geschikt is voor de geldende val- en stoot testen in de transportindustrie.
Ook het hout voor de speakers wordt middels CNC bewerking en slim plotten zo uitgesneden dat er zo min mogelijk afval overblijft. En het afval wat er dan overblijft wordt weer gebruikt om de fabriek te verwarmen.
– Reductie giftige stoffen. De houtsoorten en (o.a. multiplexen en eigen ontwerp MDF) worden zonder giftige toevoegingen gebruikt, daarnaast worden conserveringen op waterbasis gebruikt om de maximale vermindering in milieubelasting hierin te behalen.
– Productie efficiëntie. Niet alleen draagt producite efficiëntie bij om de eindkwaliteit van de producten constant te houden maar zorgt er ook voor dat HK Audio geen onnodige nieuwbouw hoeft te creëren, of de productie naar goedkopere landen te verplaatsen.
Door duurzaam te denken en niet de makkelijkste weg te kiezen is decennia lang de productie groei gecreëerd binnen de bestaande oppervlakte van de bestaande productiefaciliteiten.

 

Mensen maken de beleving.

Mensen maken de beleving mogelijk voor andere, en dat beste resultaat haal je door goed te zijn voor je eigen mensen.
Dat merken wij niet alleen aan de grote diversiteit wat wij zien op de werkvloer als we op bezoek zijn bij HK Audio. Maar ook aan de trots op het merk bij iedereen die daar werkt. Van de akoestisch engineers tot aan de productie medewerkers.
HK Audio maakt het dan ook zijn taak om de werkomgeving altijd veilig en gezond te houden. Dit onder andere door inzet van automatisering waar het de mensen ondersteund, wegnemen van risico’s zoals giftige stoffen of werkbelasting en bovenal koesteren waar de mens de waarde toevoegt aan het product.

HK Audio
Made in Germany.

Ferry Gieskes
Music and Gig

 

HOE DOEN WE DAT?

Mensenwerk

Voor al onze projecten zetten wij ervaren en gespecialiseerde Technici in. Maar bovenop de technische kwaliteiten zorgen wij ervoor dat de personen uitstekend bij het project passen op gebieden als persoonlijkheid en kunde.

 

De Juiste plek

Voor elke locatie of situatie zetten wij de juiste spullen in, geselecteerd voor jouw wens. Van kroeg tot theater verdient de beste apparatuur op prijs, kwaliteit en doel.

Meedenken

Volledig uit handen geven of samenwerken naar het beste resultaat? Vanuit Music and Gig denken wij graag met u mee om het beste geluid in uw ruimte te realiseren.