HK Audio Cosmo

The Integrative Line Array!

Sound Distribution

 

Geluidsverdeling met diepte
De modellen met smalle of smallere dispersie van de COSMO-familie richten de geluidsenergie op een kleinere ruimtelijke hoek. Dit vergroot het bereik aanzienlijk en zorgt ervoor dat het geluid zeer consistent over het hele gebied wordt verdeeld.

Horizontale asymmetrische geluidsverdeling

Normaal gesproken is het logisch dat line arrays een asymmetrisch horizontaal spreidingspatroon hebben: de bovenste componenten zouden een smaller patroon moeten hebben omdat ze grotere afstanden moeten overbruggen, en dit zou naar beneden toe steeds breder moeten worden om voldoende dekking te bieden voor het podium. Conventionele line array-systemen hebben echter vaak een vast horizontaal spreidingspatroon (meestal 90 tot 120 graden) om een voldoende breed geluidsveld te creëren over de eerste paar meter. Dit betekent dat deze arrays zelfs op middellange afstanden zeer brede geluidsvelden genereren die ervoor zorgen dat een groot deel van de geluidsenergie onbedoeld wordt weerkaatst door muren of gebieden buitenshuis beslaat waar geluid eigenlijk niet nodig is. Door de drie COSMO mid/high units te combineren, is het eenvoudig om een array te creëren met horizontaal asymmetrische spreiding, die de hierboven beschreven nadelen vermijdt en typische geluidsproblemen op de best mogelijke manier oplost.

 

 

COSMO rigging concept

Het driepunts rigging-concept met gecomprimeerde modus van de COSMO-familie biedt tal van praktische voordelen:

  • Minimale benodigde ruimte

COSMO-arrays hebben zeer weinig rigging-ruimte nodig. Het gecomprimeerde concept houdt in dat alle mid/high units in een rechte lijn onder elkaar worden opgehangen. Er is geen kromming totdat de hele array is gecomprimeerd.

  • Minimale personeelseisen

De mid/high units blijven recht op elkaar bij het voormonteren van de array. Er wordt geen kracht op het systeem uitgeoefend tot de laatste stap wanneer het systeem wordt samengedrukt. Doordat het systeem maar op drie punten is aangesloten, kan het bovendien eenvoudig door één persoon worden opgetuigd.

  • Easy-to-adjust curvature

Omdat de hoekaanpassingshardware van COSMOS alleen dient om reizen te beperken en geen gewicht draagt, is het snel en eenvoudig om de kromming van het systeem aan te passen, zelfs als het al is opgetuigd. Maak eenvoudig de spanband los, herpositioneer de snelontgrendelingspennen om de gewenste hoek in te stellen en druk de array opnieuw samen.

  • Eenvoudige, tijdbesparende demontage

Deze eigenschappen maken de demontage van het systeem ook extreem snel en eenvoudig. Eenmaal ‘ontspannen’, plaatst u de array eenvoudig pakket voor pakket op de dolly en rolt u deze moeiteloos weg.

Gemak van opslag en transport zijn belangrijke criteria als het gaat om het beoordelen van de kosteneffectiviteit van geluidssystemen. Inkopers worden uiteindelijk geconfronteerd met twee vragen: hoe gebruik ik de beschikbare ruimte het meest effectief en hoe minimaliseer ik de tijd die besteed wordt aan de verschillende taken die moeten worden uitgevoerd? Bij de ontwikkeling van het logistieke concept van COSMO hebben we het zo eenvoudig mogelijk gehouden.
Toegepast op de COSMO-productlijn betekent dit dat er slechts enkele componenten worden gebruikt, die altijd passen bij de modulaire afmetingen van de europallet. Dit vereenvoudigt de handling, maakt de opslag overzichtelijk, versnelt het laden en maakt optimaal gebruik van de beschikbare vrachtwagenruimte.

 

 

COSMO mixed array

Gemak van opslag en transport zijn belangrijke criteria als het gaat om het beoordelen van de kosteneffectiviteit van geluidssystemen. Hoe minimaal effectief en hoe minimaal te gebruiken wordt aan de verschillende genomen die moeten worden uitgevoerd? Bij de ontwikkeling van het concept van COSMO hebben we zo eenvoudig mogelijk gehouden. Toegepast op COSMO-productlijn van dat er slechts enkele worden gebruikt, die altijd passagiers bij de modulaire afmetingen van de europallet. Dit vereenvoudigt de handling, maakt de opslag overzichtelijk, versnelt het laden en maakt optimaal gebruik van de beschikbare vrachtwagenruimte.

 

 

Efficiëntie

Er zijn veel parameters die de kosteneffectiviteit van een geluidssysteem beïnvloeden. De integratieve COSMO line array-familie voegt nog een paar factoren toe om te overwegen. Natuurlijk biedt de nieuwe COSMO line array-familie ultramoderne akoestische prestaties en geavanceerde, gebruiksvriendelijke bediening. Maar wat maakt COSMO zo fundamenteel anders dan al het andere dat wordt aangeboden? De meeste line array-leveranciers bieden meerdere systemen in verschillende maten aan. Typische standaarden in de compacte klasse zijn tweewegsystemen met twee 6.5″, 8″ of 10″ transducers. Het systeem wordt vervolgens geselecteerd op basis van de locatie en het type audio dat moet worden verzonden. Middelgrote en grotere verhuurbedrijven investeren doorgaans in twee of soms drie systemen van verschillende groottes om aan de steeds veranderende geluidseisen te kunnen voldoen. Vaak is het nodig om deze systemen met elkaar te combineren of met de volgende grotere 2 x 12″ of 2 x 15″ systemen – hiervoor zijn speciale adapterframes nodig. Hoewel dit lastig is en ook akoestisch twijfelachtig vanwege de gaten die het laat, leidt het tot een betere benutting van de bestaande voorraad en dus tot kosteneffectiviteit. Bij het ontwerpen van het nieuwe HK Audio COSMO line array-concept waren we echter in staat om vanaf het begin rekening te houden met alle praktisch relevante factoren en niet slechts één line array te plannen, maar een hele familie van drie systemen die beide optimaal kunnen worden gekoppeld. akoestisch en mechanisch.

In vergelijking met conventionele oplossingen resulteert dit in een hele catalogus van economische voordelen: Het komt erop neer: het innovatieve, uitgebreide systeemconcept betekent dat de COSMO van HK Audio aanzienlijk zuiniger en gebruiksvriendelijker is en geluid levert dat zelfs aan de hoogste eisen voldoet – allemaal in één samenhangend totaalconcept. • Veel minder componenten voor een breed scala aan toepassingen • Relatief meer gebruikstijd voor elk onderdeel • Vereenvoudigde opslag en logistiek • Minder mensen en minder tijd nodig voor handling • Minder training vereist – slechts één keer in plaats van drie keer • Minder totale opslagvereisten • Veel lagere totale investeringsbehoefte • Effectievere investeringsbescherming – een bestaand systeem kan naar behoefte worden uitgebreid.

Het komt erop neer: het innovatieve, uitgebreide systeemconcept betekent dat de COSMO van HK Audio aanzienlijk zuiniger en gebruiksvriendelijker is en geluid levert dat zelfs aan de hoogste eisen voldoet – alles in één samenhangend totaalconcept.

Subwoofer

De subwoofers van de C SUB-familie zijn extreem krachtig en bieden een hoge efficiëntie en indrukwekkende lage basprestaties. Ze zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de CONTOUR X-puntgeluidsbronnen en de COSMO line arrays, met componenten en vakmanschap die aan dezelfde hoge normen voldoen.

Electronics

We raden de Lab.Gruppen PLM+ en Powersoft X serie krachtige eindversterkers aan. Voor deze controllerversterkers zijn ook speciale filterinstellingen beschikbaar.

 

 

Cosmo – C 6

Cosmo – C 8

Cosmo – C 10

 

Cosmo – CF 118

 

Direct bestellen??

Vraag vandaag nog uw offerte aan

info@musicandgig.com